Veel gestelde vragen

veel gestelde vragen
FAQ Diplas PT

Veelgestelde vragen Neuro faciale behandeling

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?


De behandelmethodiek is eigenlijk een combinatie van onderzoek en behandelen. Wij onderzoeken de spanning, beweging en functie van spieren, peesplaten, pezen, banden en zenuwen. Een neuro faciale behandeling kent geen bijwerkingen en levert snel zeer goede resultaten.
Hoe voelt een behandeling aan?


Behandelingen kunnen tijdens de bewegingen van de diverse specifieke protocollen gevoelig zijn, als de diverse verklevingen worden losgemaakt. Dit oncomfortabele gevoel is tijdelijk en verdwijnt vrijwel direct na het stoppen van de bewegingen van de specifieke protocollen. Het is normaal dat de patient tijdens de behandeling dezelfde symptonen als van de klachten ervaart. Dit is een goede indicatie dat het probleem is geidentificeerd. Veel patienten ervaren een behandeling als een 'lekkere pijn.'
Hoelang duurt het voor ik resultaten merk?


In het merendeel van de gevallen ervaren patienten tijdens en na de eerste behandeling al gelijk een positief resultaat. Dit kan zijn als gevolg hebben; een grotere bewegingsuitslag, minder pijn, meer kracht of verminderde tintelingen en afname van "doof gevoel" in de ledematen.
Is deze behandelmethode hetzelfde als andere behandelmethoden zoals fysiotherapie, chiropractie etc.?


Absoluut niet. Binnen de reguliere zorg concentreert men zich vaak op de plek die pijn doet. De plek die pijn doet is vaak niet de plek waar de oorzaak van je pijn zit. Wij gaan daarentegen middels testen op zoek naar de plek die de pijn veroorzaakt. Deze plek zit soms ergens anders dan de plek waar je pijn hebt. De techniek die wij bij onze behandelingen gebruiken zijn geavanceerd, erg specifiek en de resultaten zijn zeer spectaculair. Het verdwijnen van de klachten na 1 a 2 behandelingen is geen uitzondering, zelfs voor chronische klachten.
Kan een neuro faciale behandeling iets voor mij betekenen als ik al onder behandeling ben geweest?


Wij krijgen veel patienten die al meerdere trajecten zoals fysiotherapeut, chiropractor, manueel therapeut, pijnpoli etc doorlopen hebben en zonder succes zijn behandeld. Deze patienten zijn vaak erg verbaasd over de acute verbetering van hun klachten in zo'n korte tijd.
Wat is het verschil tussen deze behandeling en massage?


De procedures die bij een neuro faciale behandeling en massage gebruikt worden zijn totaal verschillend, evenals de resultaten van de behandeling. Er zijn verschillende soorten massagetechnieken. De meeste massagetechnieken zorgen echter voor een verbeterde doorbloeding en ontspanning. Neuromusculaire massage is meer specifiek maar zorgt er niet voor dat de diverse weefsels weer optimaal kunnen functioneren in het geval van verklevingen. Bij een neur faciale behandeling worden verkleefde spieren weer losgemaakt en disfuncties verholpen zodat het probleem opgelost wordt en de pijn verdwijnt
Hoeveel behandelingen zijn er nodig om een klacht te verhelpen?


Wij hebben in tegenstelling tot de meeste zorginstellingen geen 10 tot 15 behandelingen nodig. Gemiddeld genomen hebben wij 3 behandelingen nodig om jouw klacht(en) aanzienlijk te verbeteren of op te lossen. Bij meer gecompliceerde klachten komen wij soms aan 5 behandelingen.
Worden de behandelingen vergoed door de zorgverzekering


Nee. Onze behandelingen worden niet door de zorgverzekering vergoed. Wat wij af en toe wel horen is dat patienten die al langere tijd binnen de reguliere zorg, zonder succes, zijn behandeld en bij ons na 2 a 3 behandelingen van hun klachten af zijn, deze behandelingen via een coulance regeling van de zorgverzekering toch vergoed krijgen.
Wat kost een behandeling?


Een behandeling duurt een uur en kost € 75,-. Daarentegen heb je geen 10 tot 15 behandelingen nodig. Gemiddeld genomen hebben we 3 behandelingen nodig om iemand pijnvrij te krijgen. Complexere klachten vragen vaak meer behandelingen, doch niet meer dan 5 a 6.
Wat kost een pijncheck?


Een pijncheck duurt 30 minuten en kost €30,-. Tijdens de intake maakt u al kennis met de test en behandeltechniek en maken wij een start in het onderzoek naar de oorzaak van uw klacht