top of page
FAQ Diplas PT
test.png
 • Hoe kan ik een afspraak voor een intake inboeken
  Je kunt op de website via de button "Maak een afspraak voor een intake" een intake inboeken. Vul bij het inboeken van de intake alle vragen in. Dus niet alleen de personalia etc. Wij willen voor u bij ons komt een beeld hebben van de klacht die u heeft en de mogelijke oorzaak Voor het maken van een afspraak voor een volledige behandeling wordt je verzocht contact op te nemen via de app of ons even te bellen op 0637410158 of 0637434840.
 • Welke klachten kunnen wij verhelpen?
  Daar is moeilijk een duidelijk antwoord op te geven. 85% van de mensen die bij ons komen kunnen wij wel degelijk helpen om de klacht te reduceren dan wel volledig te laten verdwijnen Dat heeft allereerst te maken met het feit dat men in de gekende zorg, vaak onterecht, een naam aan de klacht heeft gegeven. Naamgeving zorgt er vaak voor dat mensen de pijn verbinden aan de naam. Als voorbeeld: "Ik heb volgens de huisarts artrose dus daarom heb ik pijn." Wij zeggen echter je hebt artose EN je hebt pijn. Het een hoeft dus beslist niet bij het ander te horen. Artrose is slijtage van de botten. De fase waar een ieder van ons mee te maken krijgt is degeneratieve artrose. Dat betekent als je ouder wordt slijten je botten. Deze vorm van artrose levert echter geen pijnklachten op. Zo krijgen wij vaak mensen in de praktijk met als diagnose: frozen shoulder, voetbalknie, jicht, lumbargo, carpaal tunnel syndroom enz.. Wij constateren met grote regelmaat dat deze diagnose niet klopt en dat we in een korte tijd de klacht kunnen verhelpen. Daarnaast ontstaan sommige klachten door verschillende oorzaken. Het is daarom door ons niet via een mailtje of appje vast te stellen of wij wel of niet kunnen helpen. Een intake is voor ons de enige mogelijkheid om daar iets zinnigs over te kunnen vertelle n
 • Hoe gaat een behandeling in zijn werk?
  De behandelmethodiek is eigenlijk een combinatie van onderzoek en behandelen. Wij onderzoeken de spanning, beweging en functie van spieren, peesplaten, pezen, banden en zenuwen. Een neuro faciale behandeling kent geen bijwerkingen en levert snel zeer goede resultaten.
 • Hoe voelt een behandeling aan?
  Behandelingen kunnen tijdens de bewegingen van de diverse specifieke protocollen gevoelig zijn, als de diverse verklevingen worden losgemaakt. Dit oncomfortabele gevoel is tijdelijk en verdwijnt vrijwel direct na het stoppen van de bewegingen van de specifieke protocollen. Het is normaal dat de patient tijdens de behandeling dezelfde symptonen als van de klachten ervaart. Dit is een goede indicatie dat het probleem is geidentificeerd. Veel patienten ervaren een behandeling als een 'lekkere pijn.'
 • Hoelang duurt het voor ik resultaten merk?
  In het merendeel van de gevallen ervaren patienten tijdens en na de eerste behandeling al gelijk een positief resultaat. Dit kan zijn als gevolg hebben; een grotere bewegingsuitslag, minder pijn, meer kracht of verminderde tintelingen en afname van "doof gevoel" in de ledematen.
 • Is deze behandelmethode hetzelfde als andere behandelmethoden zoals fysiotherapie, chiropractie etc.?"
  Absoluut niet. Binnen de reguliere zorg concentreert men zich vaak op de plek die pijn doet. De plek die pijn doet is vaak niet de plek waar de oorzaak van je pijn zit. Wij gaan daarentegen middels testen op zoek naar de plek die de pijn veroorzaakt. Deze plek zit soms ergens anders dan de plek waar je pijn hebt. De techniek die wij bij onze behandelingen gebruiken zijn geavanceerd, erg specifiek en de resultaten zijn zeer spectaculair. Het verdwijnen van de klachten na 1 a 2 behandelingen is geen uitzondering, zelfs voor chronische klachten.
 • Kan een neuro faciale behandeling iets voor mij betekenen als ik al onder behandeling ben geweest?
  Wij krijgen veel patienten die al meerdere trajecten zoals fysiotherapeut, chiropractor, manueel therapeut, pijnpoli etc doorlopen hebben en zonder succes zijn behandeld. Deze patienten zijn vaak erg verbaasd over de acute verbetering van hun klachten in zo'n korte tijd.
 • Wat is het verschil tussen deze behandeling en massage?
  De procedures die bij een neuro faciale behandeling en massage gebruikt worden zijn totaal verschillend, evenals de resultaten van de behandeling. Er zijn verschillende soorten massagetechnieken. De meeste massagetechnieken zorgen echter voor een verbeterde doorbloeding en ontspanning. Neuromusculaire massage is meer specifiek maar zorgt er niet voor dat de diverse weefsels weer optimaal kunnen functioneren in het geval van verklevingen. Bij een neur faciale behandeling worden verkleefde spieren weer losgemaakt en disfuncties verholpen zodat het probleem opgelost wordt en de pijn verdwijnt
 • Hoeveel behandelingen zijn er nodig om een klacht te verhelpen?
  Wij hebben in tegenstelling tot de meeste zorginstellingen geen 10 tot 15 behandelingen nodig. Gemiddeld genomen hebben wij 3 behandelingen nodig om jouw klacht(en) aanzienlijk te verbeteren of op te lossen. Bij meer gecompliceerde klachten komen wij soms aan 5 behandelingen.
 • Wat kost een intake?
  Een intake duurt 30 minuten en kost € 50,-. Tijdens de intake maakt u al kennis met de test en behandeltechniek en maken wij een start in het onderzoek naar de oorzaak van uw klacht
 • Wat kost een behandeling?
  Een behandeling duurt een uur en kost € 85,-. Daarentegen heb je geen 10 tot 15 behandelingen nodig. Gemiddeld genomen hebben we 3 behandelingen nodig om iemand pijnvrij te krijgen. Complexere klachten vragen vaak meer behandelingen, doch niet meer dan 5 a 6.
 • Worden de behandelingen vergoed door de zorgverzekering
  Nee. Onze behandelingen worden niet door de zorgverzekering vergoed. Wat wij af en toe wel horen is dat patienten die al langere tijd binnen de reguliere zorg, zonder succes, zijn behandeld en bij ons na 2 a 3 behandelingen van hun klachten af zijn, deze behandelingen via een coulance regeling van de zorgverzekering toch vergoed krijgen.
 • Waarom worden er zoveel vragen gesteld bij een intake
  Bij het maken van een afspraak voor een intake worden een aantal vragen gesteld die voor ons van belang zijn. U moet zich voorstellen dat een pijnklacht niet uit de lucht komt vallen. Er is iets aan vooraf gegaan. Pijn is namelijk het gevolg van iets. De oorzaak van uw klacht kan namelijk is het verleden liggen. Dat komt omdat ons lichaam zo ontzettend knap is in compenseren en dit Jaren (soms wel 30 jaar lang) kan volhouden. Er komt echter een moment dat het lichaam hiermee stopt en dat is het moment dat u de klacht gaat ervaren. Om de oorzaak dus op te sporen moeten wij soms terugkijken naar uw verleden.
 • Waarom boeken wij wel resultaat waar anderen dat niet doen?
  Wij laten ons niet leiden door aannames of misleiden door de plek die pijn doet. Het feit dat men op een scan of foto enige slijtage ziet, wil niet per definitie zeggen dat dit de oorzaak van je pijn is. Dit kan alleen een aanname zijn. Het behandelen van de plek die pijn doet is vaak symptoombestrijding. Steeds vaker horen wij van mensen dat men pijnstillers krijgt voorgeschreven, een cortisone injectie krijgt, een brace moet dragen enz. Of de met de behandeling concentreert men zich op de pijnplek. Deze zaken verhelpen de klacht niet, op z'n best verlichten ze de klacht slechts tijdelijk. Pijn is echter het gevolg van iets. Oorzaak en gevolg zitten zelden op dezelfde plek. Wij gaan met een testmethodiek op zoek naar de oorzaak en verhelpen met een manuele techniek het probleem. Door de oorzaak aan te pakken, verdwijnen de gevolgen (de pijn). De techniek werkt snel en effectief. Je voelt vaak gelijk het resultaat van het aanpakken van de oorzaken.
bottom of page