Post Corona behandeling

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

Steeds vaker zien wij mensen, die nog lange tijd nadat zij Coronavrij verklaard zijn, een diversiteit van klachten ervaren; veelvuldig hoofdpijn, moeite met ademhalen, spierpijn, last van nek, last van de schouders, druk op de borst, bewegingsbeperkingen. De klachten kunnen heel divers zijn.

Na Corona vindt er vaak een bewegingsbeperking plaats in de borstkas, schouders, wervelkolom en nek. Dit heeft op zijn beurt weer invloed op de functie van het zenuwstelsel en de doorbloeding en leidt daardoor weer tot andere klachten. Steeds meer studies wijzen uit dat bindweefsel en de conditie hiervan een belangrijke rol speelt in dit verhaal.

Door ons hele lichaam verbindt en ondersteunt bindweefsel organen, gewrichten en spieren. Bindweefsel leidt ook bloedvaten en zenuwen naar de organen en beschermt tegen infecties. Ook spelen de cellen in bindweefsel een grote rol bij het wondgenezing proces.

Door de doorbloeding te bevorderen, de beweeglijkheid en de aan- en afvoer van stoffen te verbeteren, kun je namelijk sneller weer in goede conditie komen en je beperkingen opheffen. Dit doen wij door gebruik te maken van manuele technieken en massage technieken.