top of page

Post Corona behandeling

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

Steeds vaker zien wij mensen, die nog lange tijd nadat zij Coronavrij verklaard zijn, een diversiteit van klachten ervaren; veelvuldig hoofdpijn, moeite met ademhalen, spierpijn, last van nek, last van de schouders, druk op de borst, bewegingsbeperkingen. De post corona klachten kunnen heel divers zijn.

Na Corona vindt er vaak een bewegingsbeperking plaats in de borstkas, schouders, wervelkolom en nek. Dit heeft op zijn beurt weer invloed op de functie van het zenuwstelsel en de doorbloeding en leidt daardoor weer tot andere klachten. Steeds meer studies wijzen uit dat bindweefsel en de conditie hiervan een belangrijke rol speelt in dit verhaal.

Door ons hele lichaam heen verbindt en ondersteunt bindweefsel organen, gewrichten en spieren. Bindweefsel leidt ook bloedvaten en zenuwen naar de organen en beschermt tegen infecties. Ook spelen de cellen in bindweefsel een grote rol bij het wondgenezing proces. Tijdens een periode waarin door ons minder of niet bewogen wordt, bijvoorbeeld tijdens Corona, neemt de kwaliteit van het bindweefsel af en wordt ons (spier)weefsel) zwakker. Dit leidt op zijn beurt weer tot nekklachten, schouderklachten, rugklachten, vaker hoofdpijn, moeite met ademhalen, vermoeidheidsklachten en een lusteloos gevoel.

Door de doorbloeding te bevorderen, de beweeglijkheid, de aan- en afvoer van stoffen en de aansturing van je spieren te verbeteren, creëren wij de voorwaarden die nodig zijn om weer conditie en kracht op te bouwen en heffen wij tegelijkertijd je beperkingen op. Dit doen wij door gebruik te maken van manuele technieken. Daarnaast kunnen wij je door middel van persoonlijke revalidatie op een verantwoorde manier helpen in de opbouw van je conditie en kracht. Op deze manier kunnen wij jou snel en effectief  helpen om de post corona klachten achter je te laten, zodat je weer als vanouds de draad kunt oppakken. Wij geloven niet in een protocollaire aanpak. Ieder mens is uniek en dat vraagt om altijd om een persoonlijke aanpak. Wij kijken naar wat jij nodig hebt om te herstellen.  

 

bottom of page