BEHANDELINGEN

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
pijnvrij concept

Wij krijgen in onze praktijk regelmatig te maken met mensen die al een lange tijd kampen met (pijn)klachten en hiervoor onder behandeling zijn geweest bij verschillende soorten therapeuten. Vaak tot en met het ziekenhuis aan toe. Ondanks alle behandelingen blijven zij hun klacht behouden. Niet zelden krijgt men na talloze behandeltrajecten te horen: "Leer er maar mee leven".

Zoekend naar een laatste strohalm komt men bij ons langs voor een intake. Tijdens de intake doen de cliënten hun verhaal en worden ze door ons behandeld. 

Aan het einde van de intake ervaren veel cliënten verbetering. Een gedeelte van hen ervaart zelfs al 50% of meer aan verbetering.  De meeste klachten zijn gemiddeld binnen 3 behandelingen verholpen zonder dat er terugval optreed. Alleen de complexere klachten nemen iets meer tijd in beslag.

Wij horen u denken; Hoe kan dat? Waarom kunnen jullie dat wel en de reguliere zorg niet?

De reguliere zorg is verstrikt geraakt in protocollen. Voor iedere klacht is een standaard behandeling. Daardoor is men eigenlijk alleen nog maar bezig met symptoombestrijding, echter ieder mens is uniek.

Daarnaast hebben we steeds meer te maken met specialisme. Volgens de podoloog ligt het aan je voeten, volgens de chiropractor ligt het aan een scheve wervel, volgens de neuroloog zit er een zenuw beklemt, volgens de fysiotherapeut ligt het aan de spieren. Ons lichaam bestaat echter niet uit separate systemen die onafhankelijk van elkaar werken. Ons lichaam is een heel mooi samenspel van spieren, botten, zenuwen, organen, bindweefsel en nog veel meer systemen, die nauw met elkaar samenwerken. Een verandering in het ene systeem heeft vaak gevolgen voor het andere; een darmprobleem kan invloed hebben op onze spieren, een disfunctie in de bilspier kan nek- en schouderklachten opleveren, het gebruik van steunzolen kan rugklachten in stand houden enz.

 

Wij pakken echter de oorzaak aan en kijken wat jij nodig hebt om te herstellen. Iedere klant heeft zijn of haar verhaal. Wij luisteren naar de geschiedenis van iedere klant om de klacht op te lossen. Wij vragen naar ziekte, ongevallen operaties en medicatie omdat wij willen weten hoe de klacht is opgebouwd. Tevens brengen wij de ook de volgende domeinen in kaart: stressniveau, kwaliteit van slaap, voeding, ademhaling, immuunsysteem en bewegen. Deze principes gelden niet alleen voor chronische pijn, maar ook voor laag energieniveau, moeite met afvallen, chronische aandoeningen en nog veel meer. Al deze domeinen brengen wij tijdens de intake in kaart waardoor wij een goed beeld krijgen van jou als persoon. 

 

Wij gaan op zoek naar de disfunctie die verantwoordelijk is voor de pijnklachten en pakken deze aan. In tegenstelling tot de reguliere zorg heb je bij ons geen 10 tot 15 behandelingen nodig om van je klachten af te komen. De meeste klachten verhelpen wij in gemiddeld 3 behandelingen. De meer complexere problemen vragen soms 5 a 6 behandelingen. 

 

Heeft u nog vragen over de behandeling, prijs etc klik hier  of bel ons even

Diana 0637410158 

Teun 0637434840