top of page

Een gescheurde enkelband, hernia, enkel verzwikt, achillespeesblessure, kruisbandoperatie, schouder operatie en een nieuwe knieprothese. Dat zijn zaken die vaak een langdurig revalidatietraject hebben.

 

Revalideren is het opnieuw in functie brengen van een onderdeel, na een operatie of ongeval, zodat deze weer volledig belast kan worden. Het lichaam doorloopt altijd 3 fases tijdens de revalidatie; De onstekingsfase, de proliferatiefase en de remodelleringsfase. Bij het woord ontsteking denkt men altijd gelijk aan ontstekingsremmers. Maar de ontstekingsfase is de fase waarbij het genezen van wond als het ware wordt ontstoken (gestart) De wond kleurt vaak rood, of wordt warm, zwelt en geeft pijn. Deze fase duurt vaak tussen de 24 en 72 uur. Hierna is de wond als het ware schoongemaakt en kan het herstel beginnen. Tijdens de proliferatiefase, wordt het wondgebied verkleind, hersteld op geleide van functie en gaat het lichaam dus aan de slag met reparatie. Dit duurt gemiddeld 2 tot 4 weken. Tot slot gaat het lichaam aan de slag om de volledige functie terug te krijgen en de belastbaarheid te vergroten. Deze fase kan wel 12 maanden duren. De genoemde fases volgen elkaar in werkelijkheid niet op maar overlappen elkaar vaak. 

Echter door op de juiste manier de revalidatie in te zetten kan deze op een effectieve manier versneld worden. Het doel is op om het juiste weefsel op het juiste moment de juiste prikkel te geven. Door gebruik te maken van de kennis van wondgenezing kunnen we samen met jou ervoor zorgen dat de revalidatie op een, voor het lichaam, zo efficiënt mogelijke wijze kan plaatsvinden. Zo zorgen wij er middels een uiterst effectieve manier manier voor dat hernia patienten gemiddeld in vier weken pijnvrij zijn. Zo zijn er al hernia patienten bij ons behandeld, die in het ziekenhuis op de lijst stonden om geopereerd te worden en na vier weken te horen kregen dat het herstel zodanig was toegenomen dat opereren niet meer nodig is.

 

Met behulp van de juiste handelingen zal het trauma gebied sneller genezen en de belastbaarheid, mobiliteit en stabiliteit weer snel op niveau komen. Hierbij maken wij gebruik van proprioceptie oefeningen, compressiemobilisatie en compressiestabilisatie oefeningen.

 

Wij zorgen er niet alleen voor dat je pijnvrij kunt bewegen, maar zorgen voor de juiste belastbaarheid en begeleiden je zodat je je sport op het door jouw gewenste niveau kunt uitoefenen.

Heeft u nog vragen over de behandeling, prijs etc klik hier  of bel ons even.

Diana 0637410158 

Teun 0637434840

bottom of page